کرونا ویروس و رابطه جنسی
آن چه در این مقاله میخونید:
- آیا کرونا از طریق رابطه جنسی قابل انتقال است؟
- رابطه جنسی با همسر خود در دوران قرنطینه کرونا ویروس
- بارداری در دوران کرونا
- هنگام رابطه جنسی در دوران کرونا ویروس چه مسائلی را رعایت کنیم؟
- افرادی که قصد دارند وارد رابطه جدیدی شوند چه کنند؟
- فایل صوتی دکتر سعیده اسدی در مورد رابطه جنسی در دوران کرونا ویروس
در حالیکه ویروس واگیردار کرونا٬ همه را به دوری و رعایت مسافت اجتماعی و در خانه ماندن اجباری محدود کرده است٬ باری خیلی از زوجین این سوال پیش می آید که آیا در این مدت میتوانند رابطه جنسی داشته باشند یا خیر؟
آیا کرونا از طریق رابطه جنسی قابل انتقال است؟
برای پاسخ به این سوال باید به چند نکته اولیه مانند راههای انتقال کرونا٬ وجود یا عدم وجود ویروس در مایع منی و واژن اشاره کنیم.
راههای انتقال ویروس کرونا
همانطور که تا امروز از طریق رسانه های معتبر و سازمان بهداشت جهانی WHO مطلع شده اید٬ بیشترین راه انتقال ویروس کرونا از طریق تنفس و سپس لمس سطوح آلوده و انتقال آن به دهان٬ چشم و گوش ها هستند.
هنوز مدت ماندگاری و معلق بودن قطرات آلوده عطسه و سرفه فرد آلوده در هوا مشخص نیست. همچنین مدت زنده ماندن ویروس روی سطوح زیاد است. لذا ویروس به راحتی از طریق لمس سطوح و تماس با چشم و گوش و دهان انتقال میبابد.
وجود یا عدم وجود ویروس در مایع منی و واژن
یافته های علمی تاکنون٬ وجود ویروس کرونا را در مایع منی یا واژن اثبات نکرده است و هیچ مدرکی دال بر انتقال کرونا از طریق مقاربت واژینال وجود ندارد اما وجود ویروس در مدفوع فرد بیمار مشاهده شده و این نشان میدهد که مقعد فرد بیمار میتواند برای فرد سالم نا امن باشد.
اما در مورد بوسیدن که در رابطه جنسی یک عمل متداول است خطر انتقال ویروس از طریق بزاق به طرف مقابل ۱۰۰ درصد امکان پذیر است. حتی اگر بوسیدن صورت نگیرد٬ فاصله نزدیک طرفین و نفس کشیدن های سریع٬ اگر یکی از شرکای جنسی مبتلا به کرونا باشد٬ خطر ابتلا به ویروس را در نفر دیگر بالا میبرد.

اگر با همسر خود در یک مکان قرنطینه باشیم٬ امکان رابطه جنسی هست؟
بله. در صورتیکه اخیرا در معرض مستقیم با بیمار مبتلا به کرونا نبوده اید و با اعضای خانواده در یک محل قرنطینه بوده اید٬ داشتن رابطه جنسی با همسر خود میتواند یک روش خوب برای کاهش اضطراب طرفین باشد.
طبیعی است که در مورد خانم و آقایی که در یک خانه با یکدیگر زندگی میکنند٬ تماس های نزدیکی زیادی با یکدیگر دارند٬ فعالیتهای مشترکی نظیر خوردن٬ استفاده مشترک از لوازم و وسایل و … دارند٬ مشاهده شده که اگر یکی از این اعضا دچار کرونا شود٬ خواه ناخواه به سایر اعضای خانواده نیز انتقال میدهد. افرادی که در یک خانه زندگی می کنند٬ چون در حالت عادی فاصله گذاری های چهار متری گفته شده رعایت نمی شود پس رابطه جنسی هم یک عامل اضافه بر انتقال ویروس نمی تواند باشد.
اما بهتر است که اگر شما یا همسرتان٬ مبتلا به کروناویروس و یا مشکوک به آن هستید٬ تا حد امکان از داشتن رابطه جنسی دوری کنید.
و نه تنها دوری٬ که باید فرد بیمار از اعضای سالم جدا شده و در یک اتاق قرنطینه شود تا دوران بیماری وی بگذرد.
برخی از افراد مبتلا به ویروس٬ از خود علائمی نشان نمیدهند و خود ناقل بیماری به اطرافیان خود هستند با این تصور که سالم هستند. بنابرین طبیعی است که اگر از شریک جنسی خود فاصله مکانی دارید٬ یعنی در یک مکان زندگی نمیکنید٬ پیشنهاد داشتن رابطه توصیه نمیشود.
بارداری در دوران کرونا
شاید شما به قصد بارداری اقدام به رابطه جنسی میکنید; لازم است توجه کنید که اولین شرط برای یک بارداری و یک بچه سالم٬ سلامتی مادر است. بنابرین شاید نیاز باشد در زمان پیچیده امروز٬ برای بچه دار شدن کمی بیشتر فکر کنید و قبلا با پزشک خود مشاوره کنید.
[🔗 بیشتر بخوانید: دوران بارداری هنگام شیوع ویروس کرونا چگونه است؟]
هنگام رابطه جنسی در دوران کرونا ویروس چه مسائلی را رعایت کنیم؟
با توجه به آنچه در بالاتر گفته شد٬ هنگام نزدیکی در این دوران رعایت چند نکته ضروری است:
- بهداشت جنسی را بیش از هر زمان دیگری رعایت کنید.
- قبل از نزدیکی دستانتان و قسمت هایی از بدنتان که مشکوک به آلودگی است را به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون شست و شو دهید.
- استفاده از الکل ۷۰ درصد نیز برای ضدعفونی نیز مفید است.
- چنانچه از بیرون امده اید٬ لباس های آلوده خود را در خارج منزل دراورده و از پاکیزه بودن لباس فعلی خود اطمینان حاصل کنید.
- هر گونه سطوحی که در منزل وجود دارد را ضدعفونی کنید.
- استفاده از کاندوم را برای جلوگیری از عفونت ها و مخصوصا بارداری ناخواسته فراموش نکنید.
در دوران شیوع ویروس کرونا٬ بیش از هر زمان دیگری٬ هر فرد در قبال روابط خود با دیگران مسوول است. محافظت از خود برای جلوگیری از ابتلا به کرونا و سپس برای محافظت از اطرافیانمان لازم است.
لازم به یادآوری است که اگر خود و یا شریک جنسی تان دچار بیماری های زمینه ای چون٬ بیماری های ریوی٬ قلبی و عروقی٬ بیمارهای نقص ایمنی بدن٬ HIV ٬ سرطان و دیابت هستید٬ بیش از هرکس دیگری نیازمند مراقبت از خود هستید.
افرادی که قصد دارند وارد رابطه جدیدی شوند چه کنند؟
توصیه می شود افرادی که تصمیم دارند وارد یک رابطه جدید شوند٬ مدتی صبر داشته باشند تا شیوع ویروس کرونا اندکی مهار و برطرف گردد. جامعه به سطح سلامت برگردد و سپس وارد رابطه های جدید شوید.