دکتر سیده سعیده اسدی

درمان افتادگی مثانه

درمان افتادگی مثانه

عناوین اصلی

افتادگی مثانه چیست؟

افتادگی مثانه یا سیستوسل (Cystocele) یکی از بیماری‎های رایج در میان زنان است. در حالت طبیعی عضلات کف لگن از مثانه حمایت می‎کنند. چنانچه بیماری شدت داشته باشد، احتمال بیرون‎زدگی مثانه از واژن وجود دارد. مثانه در بافت درون شکم و عضله ای که به شکل هموک است قرار دارد. وقتی بافت این عضله ضعیف می شود، مثانه ممکن است از آن عبور کرده و به داخل واژن برود. این وضعیت را پرولاپس مثانه (bladder prolapse) یا سیستوسل نیز می نامند که یک بیماری شایع و قابل درمان است.

انواع افتادگی مثانه چیست؟

سه درجه سیستوسل وجود دارد:

  • درجه 1 (خفیف): مثانه فقط یک راه کوتاه را وارد واژن می کند.
  • درجه 2 (متوسط): مثانه به سمتی متمایل میشود که واژن را باز کند.
  • درجه 3 (شدید): مثانه با باز کردن مهبل (واژن) به سمت بیرون برآمده میشود.

1 - درمان افتادگی مثانه

علائم افتادگی مثانه چیست؟

از علائم افتادگی مثانه در زنان می‎توان به این موارد اشاره کرد:

  • احساس سنگینی در اطراف شکم و دستگاه تناسلی
  • احساس ناراحتی در واژن
  • فرد احساس می‌کند چیزی مانند یک توپ کوچک درون واژن قرار می‎گیرد.
  • ناراحتی  هنگام برقراری رابطه جنسی
  •  مشکل در دفع ادرار

در این حالت بیمار همراه تصور می‎کند مثانه به طور کامل خالی نمی‎شود. در این صورت بیمار به طور مکرر به سرویس بهداشتی مراجعه خواهد کرد. با  افتادگی مثانه، فرد هنگام انجام فعالیت‎ها ورزشی، سرفه و یا عطسه با نشت ادرار مواجه خواهد شد. گاهی اوقات افتادگی مثانه در زنان علائم خاصی نداشته و بیماری در طی بررسی سایر عوامل تشخیص داده خواهد شد.

cystcele - درمان افتادگی مثانه
توجه به موقع به علائم افتادگی مثانه میتواند از پیشروی پرولاپس مثانه جلوگیری کند.

علل افتادگی مثانه یا سیستول چیست؟

افتادگی مثانه زمانی در زنان اتفاق می‎افتد که عضلات و بافت‎های نگهدارنده لگن به اندازه کافی توانایی حمایت از لگن را  ندارند. در این حالت اندام‎ها به طور محکم در جای خود قرار نخواهند گرفت. برخی از فاکتورها  به ضعیف شدن عضلات کف لگن کمک خواهند کرد. از آن جمله می‎توان به این موارد اشاره کرد:

بارداری و زایمان

یکی از مهمترین دلایل افتادگی مثانه  در زنان بارداری و زایمان‎های سخت است.  آن دسته از زنانی که با زایمان‎های سخت مواجه بوده‎اند و یا چند قلوزایی  داشته‎اند؛ بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

اضافه وزن

اضافه وزن از دیگر دلایلی است که سبب افتادگی مثانه در زنان خواهد شد. در این صورت سنگینی چربی‎های اضافه بر روی ناحیه تحتانی تنه قرار خواهد گرفت. به همین دلیل بسیاری از بیماران از ناراحتی‌های پا ( بخصوص در زانو) و مثانه شکایت دارند.

افزایش سن و یائسگی

زنان سالمند بیش از زنان دیگر  به این بیماری دچار خواهند شد. همچنین یائسگی می‎تواند احتمال بروز این بیماری  افزایش دهد.

عمل هیسترکتومی

برخی مشاغل

شغلی که نیاز به بلند کردن اشیاء سنگین دارد.

یبوست طولانی

یبوست طولانی مدت نیز از دیگر دلایل بروز این بیماری است. در این شرایط بیمار مجبور است مدت زمان طولانی برای دفع مدفوع سپری کند، همزمان نیاز به ایجاد فشار بیش از حد برای خروج مدفوع خواهد داشت. این امر سبب می‎شود تا زمینه برای افتادگی مثانه و رحم فراهم شود.

چه بیماری هایی می تواند منجر به افتادگی مثانه شوند؟

برخی از بیماری‎ها نیز می‎توانند باعث بروز افتادگی مثانه در زنان شود:

سندرم هایپر موبیلیتی مفاصل (Joint Hypermobility Syndrome)

در این بیماری، استخوان‎های بیش از حد دارای انعطاف و نرمی است. زمانی که این انعطاف و نرمی همراه با درد باشد، سندروم  هایپر موبیلیتی مفاصل رخ خواهد داد.

سندرم مارفان (Marfan Syndrome)

سندرم مارفان نوعی اختلال در بافت‎های  همبندی بدن است. بافت‎های همبند گروهی از بافت‎ها هستند که ساختار بدن را حفظ  کرده و از اندام های داخلی و سایر بافت‎های دیگر پشتیبانی می‌کنند. این بیماری معمولا از والدین به فرزندان منتقل خواهد شد. شدت تاثیر این بیماری در افراد مختلف، به شکل‎های گوناگون بروز خواهد کرد.

سندرم‎های اِلرز دانلوس (Ehlers-Danlos Syndromes)

گروهی از بیماری‎های نادر وراثتی هستند که روی بافت همبستگی تاثیر می‎گذارند. از علائم این بیماری می‎توان به افزایش قدرت انعطاف مفاصل، پوست کشیده  و حساس اشاره کرد. این افراد معمولا به راحتی کبود می‏شوند.

درمان افتادگی مثانه

اگر شدت افتادگی مثانه در حد متوسط و کم است، احتمالا بیمار با علائم خاص و نگران‎کننده مواجه نخواهد بود. در این صورت فرد نیاز به درمان خاصی نخواهد داشت.  از شیوه‎ های رایج درمان افتادگی مثانه می‎توان به این موارد اشاره کرد:

۱- رفتار درمانی

در این روش سعی می‎شود تا بدون عمل جراحی مشکل بیمار برطرف شود. برای مثال ممکن است از بیمار درخواست شود تا از بلند کردن اجسام سنگین اجتناب نماید و یا در صورت اضافه وزن، به فکر کاهش آن باشد. بسیار مهم است که اینگونه افراد از یبوست جلوگیری کنند. چنانچه بیماری بسیار شدید باشد، استفاده از شیوه‎های درمانی زیر پیشنهاد خواهد شد

۲- انجام تمرینات تقویتی کف لگن

برای حفظ سلامتی بیمار، از او درخواست می‎شود تا با انجام حرکت‎های ورزشی اقدام به درمان افتادگی مثانه نمایید. در این راستا احتمالا پزشک از فرد درخواست می‎کند تا روزانه ورزش کگل را انجام دهد. این ورزش برای تقویت عضلات کف لگن بسیار مفید است.

۳- استفاده از پساری (Pessary)

در مرحله بعدی از پساری استفاده خواهد شد. پساری وسیله ‎ایی است که از اندام‎ هایی مانند مثانه، روده و واژن حمایت می‎کند. این وسیله از نظر شکل و اندازه متفاوت است.

۴- هورمون درمانی

۵- جراحی افتادگی مثانه

۶- درمان افتادگی مثانه با ورزش کگل

برای آموزش حرکت از بیمار در خواست می‎شود تا با مثانه پر به سرویس بهداشتی مراجعه کند. سپس شروع به تخلیه ادرار نماید. قبل از اینکه مثانه به طور کامل تخلیه شود باید قادر به قطع ارادی جریان ادرار شود. در این حالت ماهیچه‎های کف لگن در حالت انقباض قرار دارند.

سپس برای تخلیه کامل، عضلات را  از حالت انقباض خارج سازد. این روش بهترین شیوه آموزش تمرین کگل ست. در شرایط عادی باید این انقباض را با مثانه خالی ایجاد کنید. برای انجام آن نیاز به زمان و مکان خاصی نیست.

می‎ توانید قبل و بعد از خواب، هنگام تلویزیون نگاه کردن و یا  مطالعه این انقباض‎ها را در ناحیه عضلات کف لگن ایجاد کنید. آنچه این تمرین را موثر می‎سازد صحیح انجام دادن و استمرار در آن است. برای این منظور پیشنهاد می‎شود در طی ۱۵ هفته، هر روز ۱۵ ست این حرکت را انجام دهید.

در هر ست حدود 10 ثانیه انقباض را حفظ کرده و سپس دوباره آن را تکرار کنید. برای انجام آن نیاز به گرم و سرد کردن بدن نسیت. این تمرین  توسط فردی به همین نام ابداع شده است.

بیشتر بخوانید: عمل پرینورافی چیست؟

انواع جراحی افتادگی مثانه برای درمان افتادگی مثانه

دو نوع جراحی برای افتادگی مثانه وجود دارد:

نوع oblitrative

در این روش بستن، تنگ کردن و یا خارج کردن قسمت های خلفی و قدامی دیواره واژن به منظور ایجاد پشتیبان برای مثانه و رحم انجام می شود. در حین جراحی، پزشک شکافی در واژن بیمار ایجاد می کند و دیواره های جلویی و پشتی واژن را به هم می دوزد. با این کار دهانه باریک می شود و کانال واژن کوتاه می شود. بخیه ها طی چند ماه به خودی خود حل می شوند.

عمل افتادگی مثانه چند ساعت طول میکشد

جراحی حدود یک ساعت طول می کشد. بعد از عمل حدود یک روز سوند یا کاتتر در مثانه خواهید داشت. کاتتر لوله ای است که در مجرای ادرار قرار داده می شود تا ادرار از مثانه خارج شود. این نوع جراحی رابطه جنسی را غیر ممکن می کند و بیشتر در بیماران سالمند بالای 70 سال که تحمل انجام عمل جراحی بزرگ و گسترده را ندارند و همچنین از نظر جنسی فعال نیستند انجام می شود. به این عمل همچنین کولپوکلئوز (Colpocleisis) نیز گفته می شود. در بیمارانی که قبلا هیسترکتومی انجام داده اند معمولا کولپوکئوز کامل انجام می شود. این عمل از طریق واژن انجام می شود و کم تهاجمی تر است و بهبودی سریعتری دارد اما همچنین امکان انجام آزمایش پاپ و دسترسی به دهانه رحم و رحم را برای غربالگری های سالانه محدود می کند.

نوع ترمیمی reconstructive

جراحی افتادگی مثانه به روش ترمیمی برای بازگرداندن عملکرد و ظاهر طبیعی و اصلاح ناهنجاری های ایجاد شده انجام می شود. در این روش بافتی را که مثانه را نگه می دارد، دوباره بازسازی می شود. برای انجام این کار، ممکن است جراح از بافت بدن بیمار استفاده کند یا ابزاری به نام مش Mesh مصنوعی را وارد کند.

به طور کلی جراح برای درمان افتادگی مثانه به روش ترمیمی چند گزینه دارد شامل موارد زیر است:

احیاکردن (Restorative)

در این روش با استفاده از بافت بدن بیمار، پشتیبانی از مثانه دوباره بازسازی می شود.

جبرانی یا کمکی (Compensatory)

در این تکنیک معمولا وسیله ای به نام مش جراحی یا گرافت های بیولوژیکی را وارد کرده و به استخوان متصل می کنند . مش ممکن است مشكلاتي را به وجود بیاورد، از جمله احتمال عفونت يا خراب شدن آن در طول زمان وجود دارد. بنابراین معمولاً از آن در شرایط خاص استفاده می شود برای مثال در مواردی که بیمار قبلاً جراحی افتادگی مثانه انجام داده و یا در مواردی که بافت بدن برای بازسازی مجدد خیلی ضعیف باشد.

بسته به اقدامی که جراح قصد انجام آن را دارد، ممکن است جراحی افتادگی مثانه به روش باز و از طریق برش هایی بر روی شکم (Transabdominal) انجام شود و یا از طریق جراحی لاپاراسکوپی (laparoscopic) و ایجاد برش ها بسیار کوچک بر روی شکم انجام شود. در روش لاپاراسکوپی از ابزارهای خاصی استفاده می شود. ممکن است جراح به جای بریدن شکم، از طریق واژن (Transvaginal) عمل جراحی را انجام دهد. جراحی معمولا تحت بیهوشی عمومی انجام می شود اما در بعضی موارد ممکن است بی حسی موضعی انجام شود.

چه موقع باید جراحی افتادگی مثانه را برای درمان افتادگی مثانه انجام داد؟

به طول کلی جراحی افتادگی مثانه برای درجات شدید افتادگی و همچنین برای بیمارانی توصیه می شود که علائم بیماری آنها از طریق روش های درمانی غیر تهاجمی و غیر جراحی مانند پساری (pessary) بهبود نیافته است. مواردی که در تصمیم گیری برای جراحی در نظر گرفته می شود شامل موارد زیر است:

سن بیمار:

اگر بیمار جوان باشد افتادگی مثانه ممکن است دوباره عود کند. حتی اگر جراحی انجام شده باشد، ممکن است در دوران پیری مجددا نیاز به یک عمل جراحی دیگر باشد. در مورد بیماران سالمند، سایر بیماری های زمینه ای ممکن است بر تصمیم در مورد جراحی افتادگی مثانه تاثیر بگذارد.

تصمیم برای بارداری:

اگر قصد باردار شدن دارید بهتر است جراحی را به زمانی که خانواده شما تکمیل شده است موکول کنید.

سلامتی عمومی بیمار:

جراحی افتادگی مثانه دارای برخی عوارض مانند عفونت، لخته شدن خون یا مشکلات بیهوشی است. اگر بیمار به بیماری قلبی، دیابت یا مشکلات تنفسی نیز مبتلا باشد هر یک از این موارد می تواند عمل را مخاطره آمیز کند. سیگار کشیدن یا چاقی نیز می تواند بر نتیجه عمل تاثیر بگذارد.

مراقبت های بعد از جراحی افتادگی مثانه

مدت زمانی که برای بهبودی لازم است به مقدار کاری که جراح انجام داده بستگی دارد. طی چند هفته اول، باید از ورزش شدید و مقاربت جنسی اجتناب شود. احتمالاً باید چند هفته از کار خود مرخصی بگیرید.

یک پرستار بیمار را بعد از عمل به بخش باز می گرداند و برای تسکین هرگونه ناراحتی مسکن تجویز می شود. معمولا در مدت 24 ساعت آینده کاتتر مثانه برداشته می شود.

همچنین ممکن است مقداری خونریزی واژینال (مانند پریود) یا ترشح داشته باشید. ممکن است گاز و پانسمان در داخل واژن قرار داده شود تا در 24 ساعت اول به عنوان یک باند عمل کند، که ممکن است کمی ناراحت کننده باشد. همچنین باید چند روز یا چند هفته از نوار بهداشتی استفاده کنید.

چه موقع بعد از عمل افتادگی مثانه مرخص می شوم؟

معمولاً باید یک شب یا چند روز در بیمارستان بمانید. هنگامی که مثانه به خوبی تخلیه شود، بیشتر بیماران می توانند مرخص شوند. در موارد نادر، ممکن است به مدت حدود یک هفته به کاتتر نیاز داشته باشید. با این حال هنوز هم می توانید به خانه بروید، اما برای برداشتن کاتتر باید یکی دو هفته دیگر برگردید.

تا زمان صلاحدید پزشک قادر به رانندگی نخواهید بود، بنابراین به شخصی احتیاج دارید که شما را از بیمارستان به خانه منتقل کند.

عوارض بعد از عمل افتادگی مثانه

بیشتر بیماران بعد از جراحی افتادگی مثانه بهبودی کامل به دست می آورند. عوارض ناشی از این عمل نادر است اما به هر حال ممکن است اتفاق بیفتد. در صورت داشتن درد یا خونریزی شدید، ترشحات غیر معمول، دمای بالا یا احساس سوزش به خصوص هنگام دفع ادرار، در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه کنید.

بهبودی چه مدت طول می کشد؟

مدت زمان بهبودی به نوع جراحی افتادگی مثانه بستگی دارد. اگر جراحی باز داشته باشید، بهبودی آن ممکن است 4 تا 6 هفته طول بکشد. اگر جراحی از طریق یک سوراخ کوچک مانند لاپاراسکوپی انجام شده باشد، بهبودی ممکن است فقط 1 تا 2 هفته طول بکشد. زمان بهبودی برای هر بیمار متفاوت است، بنابراین مدت زمان بهبودی خود را با دیگری مقایسه نکنید.

نکاتی برای تسریع بهبودی بعد از عمل جراحی مثانه

انجام دستورالعمل ها در هفته های ابتدایی می تواند کمک کند تا سریعتر بهبود یابید که برخی از آنها شامل موارد زیر است:

  • اگر احساس ناراحتی کردید، می توانید برای تسکین درد از داروهای ضد درد بدون نسخه استفاده کنید.
  • در صورت لزوم استراحت کنید. در روزهای پرمشغله هر چند ساعت یکبار بنشینید یا دراز بکشید.
  • می توانید دوش بگیرید اما قبل از استحمام یک هفته صبر کنید و محل برش ناشی از جراحی افتادگی مثانه را به آرامی خشک کنید.
  • در صورت نیاز از نوار بهداشتی استفاده کنید. هرگونه خونریزی معمولا ظرف چهار هفته متوقف می شود.
  • لباس های گشادی بپوشید که به مدت چند هفته به شکم فشار وارد نمی کند.
  • اگر تکه هایی از بخیه های جراحی را در لباس زیر خود پیدا کردید، نگران نباشید، بخیه ها معمولاً در عرض چند هفته حل می شود اما ممکن است تا سه ماه هم طول بکشد.
  • پزشک ممکن است به شما توصیه کند چند هفته پس از جراحی از کرم یا قرص استروژن واژن استفاده کنید.
  • بعضی از بیماران نفخ ناراحت کننده ای را تجربه می کنند. ورزش های سبک و ماساژ آرام شکم در جهت حرکت عقربه های ساعت می تواند برای رفع نفخ کمک کند.
  • یبوست بعد از جراحی غیرمعمول نیست، بنابراین اطمینان حاصل کنید که مقدار زیادی آب (بین 1.5 لیتر – 2 لیتر مایعات در روز) بنوشید و مقدار زیادی میوه و سبزیجات بخورید.
  • سعی کنید هنگام تخلیه روده ها از یبوست و زور زدن خودداری کنید. زیرا این امر می تواند به ناحیه لگن فشار وارد کند. اگر چند روز است که اجابت مزاج ندارید، به پزشک خود بگویید تا در صورت نیاز برای شما ملین تجویز کند.

ورزش کردن بعد از جراحی افتادگی مثانه

انجام ورزش ملایم و آرام می تواند ناراحتی و تورم را کاهش دهد و همچنین کمک می کند بتوانید قدرت عضلات خود را تقویت کنید. هر روز پیاده روی کوتاه را انجام کنید، برای بهبود استقامت، به آرامی مسافت پیاده روی را افزایش دهید.
بعد از شش هفته می توانید به ورزش های ملایم مانند پیلاتس ملایم و یوگا برگردید. در صورت تمایل به پشتیبانی فردی یا مشاوره، با یکی از متخصصان فیزیوتراپیست لگن مشورت کنید.
برخی از بیماران ممکن است لازم باشد که به مدت طولانی از انجام تمرینات پر تحرک پرهیز کنند. پزشک یا فیزیوتراپیست می توانند در این مورد به شما مشاوره دهند.

پس از جراحی افتادگی مثانه باید از چه مواردی اجتناب کنم؟

چای، قهوه و الکل را محدود کنید زیرا این موارد باعث می شود ادرار بیشتری داشته باشید.
از انجام کارهای سنگین مانند ایستادن طولانی مدت و یا بلند کردن هر چیزی که سنگین تر از نصف کتری آب است اجتناب کنید. به طور کلی باید برای مدت طولانی از بلند کردن بار خودداری کنید.
از سیگار کشیدن اجتناب کنید، زیرا “سرفه سیگاری” می تواند عضلات کف لگن را تحت فشار قرار دهد.
وزن خود را کنترل کنید زیرا این امر می تواند منطقه لگن را تحت فشار قرار دهد.
از انجام رابطه جنسی خودداری کنید.

چطور از افتادگی مثانه جلوگیری کنیم؟

گاهی اوقات نمی‎توان از بروز افتادگی مثانه جلوگیری کرد. برای مثال فشاری که در طی زایمان به زنان وارد می‎شود قابل کنترل نیست. با این  حال می‎توان در شرایط خاص ریسک بروز آن را کاهش داد:

  • به طور مرتب ورزش کنید
  • چنانچه بدنسازی کار می‎کنید، از بلند کردن وزنه‎های سنگین خودداری نمایید.
  • تمرینات کگل را جدی بگیرید
  • چنانچه به اضافه وزن مبتلا هستید، برای کاهش آن اقدام نمایید.

سوالات متداول درباره افتادگی مثانه

آیا میتوان از افتادگی مثانه جلوگیری کرد؟

با اقدامات زیر میتوان از پرولاپس لگنی جلوگیری کرد:

  • کاهش وزن
  • رژیم غذایی سالم و ورزش داشته باشید
  • جلوگیری از یبوست
  • از اقداماتی که نیاز به برداشتن اشیا سنگین دارد پرهیز کنید.
  • تمرینات کگل
  • گاه مصرف مکمل های استروژن پس از یائسگی تنها با مجوز پزشک می تواند در ایجاد حفظ قدرت و قوام عضلات لگن موثر باشد.

در نظر داشته باشید که مصرف این داروها تنها و تنها باید زیر نظر پزشک باشد چراکه مصرف نابجا از آنها ممکن است منجر به سرطان تخمدان٬ سرطان رحم، یا سرطان سینه شود.

چطور افتادگی رحم را برای طولانی مدت درمان کنیم؟

در موارد متوسط تا شدید، جراحی انجام میشود. جراحی به دو صورت جراحی باز و لاپاراسکوپی انجام میشود و اندام های داخلی به جای باز میگردند.

آیا افتادگی مثانه خود به خود خوب میشود؟

پرولاپس در مرحله خفیف و متوسط٬ درمان های غیر جراحی موثر است. اما در درجات شدیدتر٬ جراحی لازم است تا ارگانهای داخلی سرجای مناسب خود قرار گیرند.

چطور بدانم پرولاپس من شدید است؟

پرولاپس متوسط تا شدید ممکن است علائمی مانند:

  • این احساس که شما روی یک توپ نشسته اید.
  • خونریزی واژن
  • تخلیه افزایش یافته است
  • مشکلات در رابطه جنسی
  • رحم یا دهانه رحم بیرون زده از مهبل است
  • احساس کشش یا سنگین در لگن
  • یبوست یا مشکل در عبور از مدفوع

چگونه تمرینات کگل را انجام دهیم؟

  • سعی کنید با تمرکز٬ عضلات واژن خود را برای دقایقی سفت و سپس رها کنید.
  • با قرار دادن یک انگشت در مهبل (واژن) خود و فشار دادن عضلات اطراف انگشت خود میتوانید به شل و سفت کردن عضلات کمک کنید
  • در هر موقعیت نشسته یا دراز کشیده این تمرینات را برای چند دقیقه انجام دهید.
  • طی روز چندین بار این تمرینات را تکرار کنید.

در شروع کار٬ شناسایی عضلات کمی سخت است بنابرین مطمئن شوید که عضلات درگیر شما عضلات شکم یا عضلات ران نباشد.

چقدر باید تمرینات انجام دهم؟

  • انجام تمرینات ۲ تا ۳ بار در روز توصیه شده است، (هر روز).
  • هر بار، عضلات خود را حدود ۱۰ بار منقبض کنید و هر بار که سفت می کنید، چند ثانیه نگه دارید.
  • این روال را حداقل ۴ یا ۵ ماه ادامه دهید. شما به احتمال زیاد نتایج مثبت را خواهید دید، اما ممکن است کمی زمان ببرد.

مشکل سیستول چقدر جدی است؟

سیستوسل زمانی رخ میدهد که دیواره مثانه زن و مهبل ضعیف شود و مثانه به داخل واژن فرو رود. این وضعیت ممکن است باعث ناراحتی و مشکلات در تخلیه مثانه شود. در صورت داشتن سیستوسل شدید درجه ۲، مثانه به اندازه ای فرو می رود که به دهانه مهبل میرسد.

هزینه عمل افتادگی رحم با لیزر

جهت اطلاع از هزینه جلسات تقویت عضلات واژن با دستگاه RF با تلفن های مطب تماس بگیرید.

۰۲۱۷۶۷۰۰۵۱۸

چه زمان ضروری است که پزشک را ببینیم؟

  • زمانی که شما برآمدگی را در واژن خود احساس کردید
  • زمانی که در دفع مدفوع مشکل پیدا کردید
  • زمانی که دچار مشکل ادرار پیدا کردید
  • مقاربت دردناک
  • و موارد دیگری که در توضیحات متن گفته شده

در این شرایط شما باید سریعا نزد پزشک متخصص زنان بروید و معاینه لگنی بشید.

برگرفته از:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/
https://www.webmd.com/

متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ زیبایی زنان

در مطب دکتر سعیده اسدی، همواره تلاش می‌شود با تکیه بر دانش و مهارت بالا، بهترین روشهای درمانی، زیبایی و ترمیمی زنان به متقاضیان گرامی ارائه شود.

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شماره تماس با مطب

021-76700518

رزرو