دکتر سیده سعیده اسدی

مراقبت های دوران بارداری

این مقاله مورد تایید خانم دکتر اسدی می‌باشد

زمان مطالعه: 13 دقیقه

مراقبت های بارداری با همراهی پزشک معالج

بارداری یکی از دوران شیرین و البته پراسترس برای مادران است، این مسئله بسیار اهمیت دارد که دوران بارداری را با آرامش و سلامتی طی کنید، به همین دلیل است که مراقبت های بارداری از اهمیت ویژه ای در این زمینه برخوردار هستند. در این مقاله به فهرستی از مراقبت های این دوران می پردازیم که بسیار مهم و مورد توجه خواهند بود.

بسیاری از نکات مهم پزشکی و غیرپزشکی وجود دارد که رعایت آنها در دوران بارداری یک الزام است. بنابراین بسیار اهمیت دارد که این دوران را تحت نظارت پزشک و با مراقبت های صحیح به پایان برسانید. حتی ممکن است برای داشتن یک بارداری سالم و طبیعی مجبور باشید که سبک زندگی و تغذیه خود را تغییر دهید.

عناوین اصلی

وقتی باردار هستیم چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

وقتی متوجه می شوید که قرار است به زودی مادر شوید بهتر است هرچه زودتر به یک پزشک متخصص مراجعه کنید، پزشک در ابتدا شرح حال شما را از نظر مصرف داروها و ابتلا به بیماریی های زمینه ای نظیر تیروئید یا بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت دریافت میکند. برای اطمینان از سلامت کامل جسمی شما پزشک درخواست آزمایش خون و ادرار خواهد کرد و شما از نظر بیماریی هایی چون دیابت، تیروئید و دفع پروتئین (پریکلامپسی) مورد آزمایش قرار خواهید گرفت.

در همان ماه های اولیه بارداری آزمایش های مربوط به میزان هموگلوبین خون، گروه خونی، میزان آهن و کلیسم و بیماری های واگیردار نظیر ایدز، هپاتیت و سفلیسی و تبخال تناسلی از شما گرفته خواهد شد.

ممکن است پزشک در همان ویزیت نخست علاوه بر آزمایش های ذکر شده از شما بخواهد تا در معاینات و آزمایشات دیگری که بر اساس بیماری های زمینه ای شما و امکان بروز خطر برای بارداری وجود دارند، شرکت کنید. این بررسی ها به شرح زیر است:

  • معاینات لگن جهت بررسی اندازه رحم و شکل آن
  • پاپ اسمیر برای غربالگری رحم از نظر ابتلا به سرطان دهانه رحم

این دو آزمایش و معاینه بهتر است قبل از بارداری انجام شود و با سلامتی کامل جسمانی اقدام به بارداری شود اما درصورتی که ناخواسته باردار شده اید میتوانید جهت اطمینان از شرایط بارداری با احتیاط کامل این معاینات را انجام دهید.

  • سونوگرافی جهت بررسی وضعیت جفت و جنین که معمولا در هفته 8 حاملگی به بعد انجام می شود.
pregnancy care doctor v - مراقبت های بارداری با همراهی پزشک معالج
بهترین زمان مراجعه به پزشک در دوران بارداری کی است؟

مراجعات بعدی به پزشک چگونه است؟

معمولا بعد از انجام اولین ویزیت توسط پزشک متخصص از شما خواسته می شود تا ماهی یک بار جهت انجام معاینات و بررسی شرایط به پزشک مراجعه کنید. از ماه 7 یا هشت به بعد این مراجعات به صورت دو هفته یک بار و در ماه آخر بارداری هفته ای یکبار خواهد بود. در هر مراجعه پزشک وزن و فشارخون شما را کنترل خواهد کرد، ممکن است برای بررسی های بیشتر از شما آزمایش ادرار نیز گرفته شود. در این معاینات پزشک به صدای قلب جنین گوش میدهد و از هفته 20 بارداری به بعد اندازه رحم شما نیز بررسی می شود. در این مدت می توانید اگر سوال یا مسئله ای دارید که شما را نگران میکند، آن را با پزشک درمیان بگذارید.

داروهای مجاز در دوران بارداری

استفاده از داروها در دوران بارداری یکی از مهمترین و البته پرریسک ترین اتفاقاتی است که رخ میدهد، در حالت طبیعی اگر به هیچ بیماری زمینه ای دچار نباشید از ابتدای بارداری پزشک به شما قرص فولیک اسید میدهد، این قرص جهت جلوگیری از بروز اختلالات سیستم عصبی جنین تجویز می شود و یک خانم باردار باید روزانه 0.4 میلی گرم فولیک اسید دریافت کند.

بعد از انجام آزمایشات دقیق در هفته هشتم بیماری با فرض بر این که شما دچار بیماری های زمینه ای نیستید استفاده از مولتی ویتامین ها از هفته 11 بارداری آغاز می شود. در صورت بروز مشکلاتی مانند تهوع صبحگاهی، اختلال در خواب، افت فشارخون و ضعف ممکن است پزشک برای شما داروهای مناسب تجویز کند.

در طی دوران بارداری اگر به مشکلات سلامتی دچار شدید باید حتما تحت نظر پزشک دارو مصرف کنید و به هیچ عنوان از داورهای غیرمجاز یا بدون نسخه در این دوران استفاده نکنید.

آزمایشات و سونوگرافی های معمول در دوران بارداری

همانطور که اشاره کردیم داشتن یک بارداری بی خطر و کم ریسک آرزوی هر خانم بارداری است بنابراین باید این دوران تحت نظر یک متخصص و با انجام آزمایشات و سونوگرافی های معمول سپری شود. آزمایشات و سونوگرافی های این دوران به شرح زیر است:

نمونه گیری از خون

– ممکن است با ظهور اولین علائم بارداری پزشک برای اطمینان از باردار بودن شما درخواست آزمایش تیتر بتا داشته باشد. در این آزمایش با نمونه گیری از خون شما میزان هورمون HCG در آن سنجیده می شود.

اولین سونوگرافی در هفته ۵ تا ۸ بارداری

– اولین سونوگرافی از شما در هفته 5 تا 8 صورت میگیرد، در این سونوگرافی شرایط بارداری شما از نظر طبیعی بودن چک شده و احتمال بارداری های خارج رحمی و یا پوچ بررسی می شود.

چکاپ در هفته ۸ بارداری

– در هفته 8 بارداری معمولا پزشک از شما میخواهد تا یک چکاپ کامل انجام دهید تا از نظر بیماری های واگیردار، کم خونی، تیروئید و املاح معدنی مورد نیاز بدن مورد بررسی قرار گیرید.

اولین غربالگری در در هفته ۱۱ تا ۱۳

– در هفته 11 تا 13 بارداری اولین غربالگری جنین انجام می شود که شامل یک آزمایش خون و یک سونوگرافی است که باید در یک روز یا حداکثر به فاصله 24 ساعت انجام شود.

آزمایش خون غربالگری

آزمایش خون غربالگری اول شامل اندازه گیری بتای آزاد گنادوتروپین جفتی انسان یا hCG و پروتئین A پلاسما PAPP-A است  که در دوران بارداری در بدن مادر تولید می شود. هورمون hCG توسط جفت تولید می‌شود و مقدار زیاد آن می‌تواند نشان‌دهنده برخی نقص‌های مادرزادی باشد. پروتئین A نیز پروتئینی است که در خون موجود است و کم بودن میزان آن میتواند دلیلی برنقص‌های مادرزادی باشد.

سونوگرافی غربالگری اول

سونوگرافی غربالگری اول نیز به سونوی NT شهرت دارد و در این سونوگرافی، ضخامت پوست پشت گردن جنین اندازه ‌گیری می‌شود. ضخامت بالای پوست پشت گردن در جنین می‌تواند از نشانه‌های اولیه بیماری های خاصی مثل سندروم داون باشد. در غربالگری اول معمولا بیماری هایی با عوامل ژنتیکی مورد بررسی قرار میگیرند.

غربالگری دوم در سه ماهه دوم بارداری

این غربالگری نیز معمولا یک آزمایش خون و یک سنوگرافی دارد. در صورتی که در غربالگری اول ریسک ابتلا به بیماری ها در جنین کم باشد، اصولا آزمایش خون غربالگری دوم حذف میشود و پزشک تنها درخواست سونوی آنومالی خواهد داشت که در هفته های 18 تا 21 بارداری انجام می شود و جنین از نظر وجود ناهنجاری های استخوانی و ارگان های داخلی و همچنین لب شکری و امثال آن بررسی می شود. معمولا در این سونوگرافی جنسیت جنین با قطعیت تشخیص داده می شود.

آزمایش دیابت در هفته ۲۵ بارداری

در هفته 26 بارداری نیز شما از نظر ابتلا به دیابت بارداری مورد آزمایش قرار میگیرد که شامل یک آزمایش ادرار و آزمایش خون به صورت ناشتا خواهد بود.

سونوگرافی های تشخیصی بعدی

سونوگرافی های بعدی بسته به موقعیت بارداری شما و همچنین شرایطی که از نظر سلامت جسمانی دارید با توجه به نظر پزشک درخواست داده می شود، اما در حالت طبیعی سونوگرافی نهایی در ماه های آخر بارداری و جهت تشخیص موقعیت قرارگیری جنین و جفت قبل از زایمان انجام می شود.

tests during pregnancy n - مراقبت های بارداری با همراهی پزشک معالج
تست و غربالگری در بین ماههای بارداری یکی از مهمترین راههای چک کردن سلامتی مادر و جنین است

مشکلات و علائم غیر طبیعی در دوران بارداری چیست؟

اصولا پزشک از شما درخواست میکند که در صورت وجود علائم غیرطبیعی یا مشکلات سریعا به بیمارستان مراجعه کنید، برخی از مواردی که میتواند برای شما در دوران بارداری مشکل ساز شود به شرح زیر است:

  • ابتلا به دیابت بارداری
  • فشار خون بالا یا دفع پروتئین
  • انقباضات رحمی زودرس
  • لکه بینی یا خونریزی واژینال
  • عدم رشد جنین
  • مشکلات مادرزادی جنین

پزشک در مورد علائم تمام این مشکلات با شما صحبت میکند و در صورت نگرانی از بروز هر یک میتوانید به پزشک خود مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: خشکی واژن در بارداری

سوالات رایج مراقبت های بارداری

چه مقدار اضافه وزن در زمان بارداری برای سلامت مادر و جنین کافی است؟

در این مورد باید با پزشک خود مشورت کنید، این مسئله بستگی کامل به شرایط شما خواهد داشت. اما در شرایط نرمال و برای اغلب خانم‌ها اضافه وزن 11 تا 13 کیلوگرمی طبیعی است. اگر شما زیر وزن نرمال باشید در زمان بارداری احتیاج به اضافه وزن بیشتری دارید و در صورتی که اضافه وزن داشته باشید در این دوران باید وزن کمتری اضافه کنید.

چه مواد غذایی در دوران بارداری مصرف شود؟

رعایت تعادل در رژیم بهترین کاری است که در دوران بارداری می‌توان برای خود و جنین انجام داد. در مورد مصرف خوراکی‌های زیر در دوران بارداری مراقب باشید.

– گوشت، تخم‌مرغ و ماهی نیم‌پز: غذاهای نیم‌پز شما را در معرض خطر ابتلا به مسمومیت قرار می‌دهند. در هفته دو یا سه وعده بیشتر ماهی استفاده نکنید این شامل کنسرو ماهی نیز می‌شود. از مصرف گوشت کوسه، ماهی مرکل، شمشیر ماهی، سفره‌ماهی بپرهیزید. این ماهی‌ها شامل مقادیر بالای جیوه هستند که مصرف آن در دوران بارداری بر روی جنین اثرات سوء به جا می‌گذارد. درمورد مصرف ماهی تن نیز بهتر است از ماهی کنسرو شده استفاده کنید، نباید بیش از 200 گرم در هفته مصرف شود و مطمئن شوید که ماهی تن سبک میل می‌کنید.

– میوه‌ها و سبزی‌جات: محصولات را به خوبی بشویید، از بشقاب و کارد تمیز استفاده کنید. بیش از 4 واحد میوه و سبزیجات در روز مصرف کنید. این میزان کلسیم مناسب شما و فرزندتان را تامین خواهد کرد. از مصرف شیر و لبنیات غیرپاستوریزه پرهیز کنید. این نوع محصولات دارای باکتری هستند که سبب ایجاد عفونت می‌شود.

– ترکیبات شکر: در مورد شیرین کننده‌های مصنوعی به شدت مراقب باشید، برخی ترکیبات مصنوعی از تعادل خوبی برخوردارند اما در صورتی که به فنیل کتونوری مبتلا هستید از مصرف ترکیبات آسپارتام خودداری کنید. در روز بیش از 1 یا 2 فنجان قهوه یا نوشیدنی‌های کافئین دار ننوشید.

تغییرات سینه در بارداری

تغییرات سینه در بارداری به علت تغییرات هورمونی در بدن زنان رخ دهد. این تغییرات معمولاً از زمان تخصیص تخمک تا زمان تعداد هفته‌های بارداری طی می‌شود. در این مرحله، برخی از تغییرات معمولی در سینه شامل موارد زیر می‌شود:

1. افزایش حجم: سینه ممکن است به دلیل افزایش حجم خون و تغییرات هورمونی، بزرگتر شود.

2. تورم و حساسیت: سینه ممکن است تورم کند و حساسیت زیاد شود. به علت تغییرات در سطح هورمون‌های پروژسترون و استروژن است.

3. تیره شدن: ترکیباتی که به رنگ تیره‌تر (به نام آرئولا) تبدیل می‌شوند و گلبول‌های خونی در سینه افزایش می‌یابند. این تغییرات معمولاً به تغییرات در سطح هورمون‌ها و استفاده از خون برای تأمین تغذیه به سینه مربوط می‌شوند.

4. درد سینه: برخی از زنان ممکن است در هفته اول بارداری درد یا ناراحتی در سینه تجربه کنند.

تمام این تغییرات به تنظیم بدن برای بارداری و شروع فرآیند آماده‌سازی برای زایمان مرتبط هستند. اگر این تغییرات همراه با علائم نگران‌کننده مثل خونریزی یا درد شدید هستند، حتماً با یک پزشک یا متخصص زنان مشورت کنید. همچنین، مهم است که به مراقبت‌های زنانه روزانه و سلامتی خود توجه کافی داشته باشید و به پزشک خود اطلاع دهید تا مشاوره‌های لازم را دریافت کنید.

آیا میتوان در دوران بارداری دارو مصرف کرد؟

قبل از مصرف هر دارو با پزشک خود مشورت کنید. این مسئله شامل داروهای نسخه‌ای، آرام‌بخشها، مسکن‌ها و داروهای بدون نسخه است. برخی از داروها سبب نقص در جنین می‌شوند به ویژه اگر در سه ماه اول بارداری استفاده شود.

آیا میتوان در دوران بارداری از ویتامینها استفاده کرد؟

زنان باردار باید حداقل 400 میلی‌گرم اسید فولیک در روز مصرف کنند. مصرف اسید فولیک از بروز نقص سیستم عصبی و ستون فقرات در جنین جلوگیری می کند. برای مصرف بیش از این میزان باید با پزشک مشورت کرد.

مصرف فولیک اسید بهتر است قبل از اقدام به بارداری آغاز شود، ویتامین‌های دیگر را حتما باید زیر نظر پزشک شروع کنید، سعی کنید هیچ مولتی‌ویتامینی را قبل از تایید پزشک مصرف نکنید.

تا چه زمانی میتوان فعالیت شغلی را ادامه داد؟

این که در دوران بارداری تا چه زمانی می توان به کارکردن ادامه داد برای هر فرد متفاوت است. شغل و محیط کاری نیز نقش مهمی در این انتخاب بازی می کنند. برای مثال مشاغلی که شامل پرتوهای رادیواکتیو، سرب و یا مواد دیگر نظیر مس و جیوه هستند برای یک خانم باردار خطرناک محسوب می‌شوند.

مشاغل دفتری را می‌توان تا هر زمان که مادر احساس راحتی می‌کند ادامه داد، فقط مواظب باشید که لپ ‌تاپ را روی شکم خود قرار ندهید.

در حالت کلی شرایط جسمی و سلامت شما در مدت زمان کارکردن تاثیرگذار خواهد بود، اگر در خطر زایمان زودرس هستید باید کار را زودتر تعطیل کنید.

ورزش کردن در دوران بارداری چگونه است؟

اگر یک بارداری طبیعی را سپری می‌کنید می‌توانید به‌صورت مرتب ورزش کنید. ورزش کردن سبک زندگی شما را سالم تر کرده و سبب برطرف شدن ناراحتی‌ها می‌شود. بهتر است روزی 30 دقیقه ورزش کنید. در مورد شرایطی که ورزش کردن را محدود می‌کند با پزشک خود صحبت کنید.

برخی معتقدند ورزش کردن در دوران بارداری به زایمان راحت تر کمک می‌کند، این ورزش‌ها شامل پیاده روی و شنا است. اگر قبل از بارداری فعال بودید می‌توانید ورزش را در این دوران نیز ادامه دهید در غیر اینصورت ورزش کردن را به آرامی شروع کنید.

به بدن خود توجه داشته باشید، برای جلوگیری از گرم شدن و یا کم آبی به ویژه در سه ماه دوم بارداری آب زیاد بنوشید. از تمرینات ورزشی که خطر سقوط به همراه دارند پرهیز کنید، مثل صخره‌نوردی یا اسکی. از ورزش‌های پر برخورد مثل بسکتبال و فوتبال بپرهیزید. می‌توانید از پزشک خود در این مورد مشورت بگیرید.

در صورت بروز علائم زیر هنگام ورزش سریعا به پزشک مراجعه کنید:

  • تاری دید
  • سرگیجه
  • درد قفسه سینه
  • دل درد
Exercise During Pregnancy - مراقبت های بارداری با همراهی پزشک معالج
به طور معمول منعی برای ورزش در دوران بارداری وجود ندارد مگر اینکه شرایط جسمانی مادر به تشخیص پزشک ویژه باشد

رابطه جنسی در بارداری

رابطه جنسی در بارداری بی‌خطر است. اما اگر احساس خطر می‌کنید می‌توانید با پزشک خود در این مورد صحبت کنید. تمایلات جنسی برخی خانم‌ها در دوران بارداری تغییر می‌کند. هرچه ماه بارداری بالاتر باشد، موقعیت خانم باردار در طول رابطه جنسی تغییر خواهد کرد.

عوارض شایع بارداری

مشکلاتی به آنها اشاره می‌کنیم از جمله موارد طبیعی و مشترک در اکثر خانم‌های باردار است. کنترل کردن این موارد باعث می شود تا احساس بهتری در دوران بارداری داشته باشید.

  • تهوع صبحگاهی
  • خستگی
  • گرفتگی عضلات پا
  • هموروئید
  • تکرر ادرار
  • واریس
  • تغییر خلق و خو
  • ترش کردن
  • عفونت‌های مخمری
  • خونریزی لثه‌ها
  • خونریزی یا گرفتگی بینی
  • تغییرات پوستی

در ادامه به توضیح هریک میپردازیم

تهوع صبحگاهی

اگرچه با این نام شناخته می‌شود اما تهوع و استفراغ در هر ساعتی از شبانه روز ممکن است رخ دهد. برای بهبود این وضعیت وعده های غذایی کوچک و در تعداد بالاتر استفاده کنید. از مصرف غذاهای چرب، ادویه دار و ترش بپرهیزید. اکثر خانم‌ها در زمان خالی بودن معده تهوع بیشتری دارند، بنابراین مصرف مداوم خوراکی‌های خشک پیشنهاد میشود، کراکرها و بیسکوئیت‌ها بهترین گزینه هستند. در صورتی که تهوع صبحگاهی و حالت تهوع باعث کاهش وزن شما در سه ماه نخست بارداری شده است با پزشک خود مشورت کنید.

خستگی

خستگی مفرط در زمان بارداری امری طبیعی است. سعی کنید به اندازه کافی استراحت داشته باشید، در صورت امکان از چرت‌های کوتاه روزانه غافل نشوید. اگر احساس خستگی بیش از حد می کنید با پزشک مشورت کنید ممکن است به کم‌خونی مبتلا باشید.

گرفتگی عضلات پا

فعال بودن در طول روز می تواند به کاهش گرفتگی کمک کند. با خم کردن پا به سمت زانو، ساق پای خود را بکشید. همچنین نوشیدن آب زیاد به کاهش این حالت کمک فراوان می‌کند.

بیشتر بخوانید: ورم پا در بارداری

هموروئید

باید از بروز یبوست جلوگیری کنید. با مصرف زیاد مایعات و سبزیجات و فعالیت مناسب می‌توانید از بروز یبوست جلوگیری کنید.

تکرر ادرار

تکرر ادرار در بارداری امری طبیعی است این مسئله به دلیل برهم خوردن تعادل هورمون‌ها و بزرگ شدن رحم و در نتیجه فشار به مثانه ایجاد می‌شود.

واریس

از پوشیدن لباس‌های تنگ به خصوص در ناحیه کمر و پاها خودداری کنید. به خوبی استراحت کنید و پاهای خود را حرکت دهید. از نشستن و ایستادن به مدت طولانی خودداری کنید. این مسائل به جلوگیری از ایجاد واریس و بهبود شرایط کمک می کند.

بیشتر بخوانید: کمر درد در بارداری

تغییر خلق و خو

برهم خوردن نظم هورمون‌ها در بارداری سبب ایجاد تغییر خلق و خو در زنان باردار می‌شود. به ویژه افسردگی در این دوران بسیار شایع است. در صورت  احساس استرس، اضطراب، غم و یا تمایل به خودکشی سریعا با پزشک تماس بگیرید.

ترش کردن

برای جلوگیری از این اتفاق وعده‌های غذایی خود را در تعداد زیاد و حجم کم در نظر بگیرید. از خوردن غذاهای چرب، پرادویه و ترش خودداری کنید. برای مصرف آنتی اسیدها با پزشک مشورت کنید.

عفونت‌های مخمری

ابتلا به عفونت‌های واژینال در این دوران بسیار شایع است. میزان ترشحات به‌مراتب بیشتر می‌شود، در صورت مشاهده ترشحات غیرعادی، بدبو و رنگی به پزشک مراجعه کنید.

خونریزی لثه‌ها

این مسئله نیز در دوران بارداری شایع است. به‌ویژه هنگام مسواک زدن رخ می‌دهد. حتما با یک دندانپزشک در این مورد مشورت کنید. قبل از انجام معاینات دندانپزشکی یا اقدام به درمان پزشک را از وضعیت بارداری خود مطلع سازید.

خونریزی یا گرفتگی بینی

تغییرات هورمونی در زنان باردار و تغییر در میزان استروژن در این خانم‌ها سبب بروز این اتفاق می‌شود.

تغییرات پوستی

ترک‌خوردگی‌های پوستی، ایجاد خط‌های قرمز رنگ روی پوست و خارش از جمله موارد طبیعی در دوران بارداری است. استفاده از لوسیون شی باتر می‌تواند به بهبود وضعیت کمک کند. سعی کنید پوست خود را مرطوب نگه دارید، فراموش نکنید که ترک‌های پوستی اجتناب ناپذیر هستند، معمولا این تغییرات بعد از دوران بارداری سریعا برطرف می‌شود.

تیره شدن پوست، لکه‌های پوستی به‌ویژه روی صورت و شکم، طبیعی است، سعی کنید از ماندن زیر نور آفتاب بدون محافظت از پوست خودداری کنید. از ضد آفتاب استفاده کنید، اکثر این لکه‌های پوستی بعد از زایمان محو می‌شوند.

pregnancy sickness b - مراقبت های بارداری با همراهی پزشک معالج
عوارض بارداری میتواند نفر به نفر متفاوت باشد اما برخی ناراحتی ها در بین اکثر مادران باردار رایج است

ممنوعیات دوران بارداری چیست؟

در دوران بارداری نکاتی وجود دارد که باید به آنها توجه کنید و از بسیاری موارد دوری کنید. در این قسمت فهرستی از این موارد را مشاهده می کنید، در صورت نیاز به مشاوره با پزشک خود مشورت کنید:

  • عدم مصرف دخانیات
  • عدم مصرف مواد مخدر
  • الکل ننوشید
  • دوری از گربه ها
  • عدم استفاده از دوش واژینال

در ادامه به توضیح هریک میپردازیم.

عدم مصرف دخانیات

دخانیات مصرف نکنید و از حضور در جمعی که دخانیات مصرف می کنند بپرهیزید. سیگار کشیدن و در معرض دود بودن خطر سقط جنین و زایمان زودرس، کم‌وزنی جنین هنگام تولد و سایر مشکلات سلامتی را افزایش می‌دهد.

عدم مصرف مواد مخدر

از مصرف مواد مخدر بپرهیزید. مصرف کوکائین، هروئین، ماری‌جوانا و سایر مواد مخدر خطر سقط جنین، زایمان زودرس و نقص هنگام تولد را افزایش می‌دهد، کودک متولد شده ممکن است به موادی که در زمان بارداری استفاده کرده‌اید معتاد باشد، این مسئله خطر جدی برای سلامتی نوزاد در پی خواهد داشت.

الکل ننوشید

مصرف الکل عامل اصلی نقایص قابل پیشگیری قبل از تولد است.

دوری از گربه ها

از گربه‌ها دوری کنید. گوشت قرمز خام یا نیم‌پز استفاده نکنید. این موارد خطر ابتلا به توکسوپلازموز را افزایش می‌دهد که در پی آن می‌تواند نقایص مادرزادی در جنین را به همراه داشته باشد.

عدم استفاده از دوش واژینال

از دوش واژینال استفاده نکنید. این مسئله سبب برهم خوردن تعادل PH واژن شده و باکتری‌های مفید را از بین می‌برد.

Prohibitions during pregnancy m - مراقبت های بارداری با همراهی پزشک معالج
رعایت برخی موارد مانند سیگار، الکل، دوری از گربه ها در دوران بارداری بسیار در سلامت جنین حیاتی است

برای چه مشکلاتی در دوران بارداری به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورت مواجه با موارد زیر سریعا به پزشک مراجعه کنید:

  • آبریزش یا خونریزی غیر طبیعی واژن
  • تورم ناگهانی در صورت و انگشتان
  • سردردهای شدید که بهبود پیدا نمی‌کنند
  • حالت تهوع و استفراغ مداوم
  • دوبینی یا تاری دید
  • سرگیجه
  • گرفتگی یا درد شدید زیرشکم
  • تغییر یا عدم تحرک جنین
  • سوزش ادرار یا احتباس ادرار
  • علائم عفونت یا سایر بیماری‌ها
  • وجود هرگونه علائم غیرطبیعی و ناگهانی

در نهایت مراقبت های بارداری تا چه زمانی ادامه دارد؟

مراقبت های بارداری تا زمان زایمان ادامه خواهد داشت، در هفته های آخر بارداری پزشک با شما در مورد نوع زایمان صحبت خواهد کرد، در صورتی که همه شرایط طبیعی باشد و بارداری نرمال و طبیعی داشته باشید احتمالا برای زایمان طبیعی آماده خواهید شد که معمولا در هفته های 35 تا 40 رخ میدهد، اما در صورت بروز مشکلات جسمی یا شرایط خاص مانند ابتلا به پره اکلامپسی یا زایمان سزارین در بارداری اول و امثال آن شما را برای انجام زایمان سزارین آماده میکنند که معمولا در هفته 38 تا 39 بارداری انجام می شود.

دکتر سعیده اسدی، متخصص زنان و زایمان در شرق تهران منطقه تهرانپارس آماده هرگونه پاسخگویی و درمان مسائل و مشکلات زنان است با شماره مطب ۰۲۱۷۶۷۰۰۵۱۸ تماس بگیرید.

متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ زیبایی زنان

در مطب دکتر سعیده اسدی، همواره تلاش می‌شود با تکیه بر دانش و مهارت بالا، بهترین روشهای درمانی، زیبایی و ترمیمی زنان به متقاضیان گرامی ارائه شود.

دیگر مقالات این دسته بندی

2 پاسخ

  1. سلام خانم دکتر عزیز
    آیا میشه بدون علائم باردار بود یا همه بارداری ها یه علائم اولیه ای داره؟

    1. سلام
      بله امکانش هست بعضی از خانمها در ماه های اول بارداری هیچ علامتی ندارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *