دکتر سیده سعیده اسدی

اچ پی وی بدون زگیل تناسلی، HPV بدون علامت

این مقاله مورد تایید خانم دکتر اسدی می‌باشد

زمان مطالعه: 4 دقیقه

آیا می‌توانم HPV بدون علامت داشته باشم؟ (اچ پی وی بدون زگیل)

در این مقاله قصد داریم تا درباره اچ پی وی بدون زگیل و ابتلا به HPV بدون علامت خاصی صحبت کنیم. ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) و زگیل، هر دو ویروس‌های بسیار شایع و مسری هستند که می‌توانند از طریق روابط جنسی منتقل شوند. هر دو ویروس می‌توانند زخم‌های تناسلی ایجاد کنند، اما اغلب بدون نشانه‌های واضح هم ظاهر می‌شوند. واقعیت این است که HPV به مراتب رایج‌تر از زگیل است، به طوری که تقریبا تمام افرادی که روابط جنسی دارند، حداقل یک بار در زندگی‌شان به HPV مبتلا می‌شوند. اما برای هر کسی که فعالیت جنسی دارد، امکان ابتلا به یک یا هر دوی این ویروس‌ها در یک زمان وجود دارد.
ما تفاوت‌ها و شباهت‌های این دو ویروس را در اینجا به شما توضیح می‌دهیم و راه‌هایی را برای پیشگیری از هر دو معرفی می‌کنیم. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.

آیا HPV بدون علامت و نشانه‌هایی همراه است؟

تنها انواع خاصی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) می‌توانند زگیل‌ ایجاد کنند. انواع دیگر ممکن است به بروز برخی از انواع سرطان‌ها منجر شوند. بیشتر افراد مبتلا به HPV به‌طور عمده هیچ علامتی از جمله بروز زگیل، تجربه نمی‌کنند. برای مثال HPV دهانی به طور معمول علائمی مثل مشکل در بلعیدن و تغییر صدا دارد و باعث بروز زگیل نمی‌شود.
تخمین زده می‌شود که 9 نفر از هر 10 مورد افراد مبتلا به HPV، در طی دو سال، بدون نیاز به درمان، بهبود پیدا می‌کنند؛ با این حال در برخی موارد ویروس در بدن فرد مبتلا باقی می‌ماند و با علائمی خود را نشان می‌دهد. احتمالا نوع اچ پی وی منتقل شده نیز نقشی در این امر داشته باشد. برخی از انواع HPV می‌توانند زگیل ایجاد کنند که HPV-6 و HPV-11 دو مثال از آن‌ها هستند. انواع دیگری مانند HPV-16 و HPV-18 باعث بروز زگیل نمی‌شوند، اما ممکن است منجر بروز به برخی از انواع سرطان‌ها شوند.

هر چیزی که باید در مورد زگیل‌ها بدانید

زگیل‌ها جزو بیماری‌های پوستی و عفونی هستند که هیچ صحتی در خصوص بروز آن‌ها درست بعد از ابتلا به HPV وجود ندارد. اما از آنجایی که علت اصلی ایجاد انواع زگیل، ویروس پاپیلومای انسانی است، امکان دارد که پس از هفته‌ها، ماه‌ها یا حتی سال‌ها نشانه‌هایی از بروز زگیل روی پوست افراد مبتلا به HPV ظاهر شود. شکل و مکان ظاهر شدن زگیل‌ها نیز بر اساس نوع اچ پی وی تعیین می‌شود، چرا که تنها چند نوع از این ویروس می‌توانند منجر به ایجاد زگیل شوند:

زگیل‌های عادی

این نوع زگیل‌ها معمولا به شکل برآمدگی‌هایی قرمز روی آرنج‌ها، زگیل زیر بغل، سینه، انگشتان و دست‌ها ظاهر می‌شوند. زگیل‌های عادی ممکن است دردآور باشند یا به راحتی خونریزی کنند.

زگیل‌های تناسلی

زگیل تناسلی، همان‌طور که از نامشان پیداست، بیشترین احتمال ظاهر شدن را روی قسمت خارجی دستگاه تناسلی دارند. آن‌ها همچنین می‌توانند نزدیک به دهانه مقعد، داخل واژن یا روی دهانه رحم ظاهر شوند. این زگیل‌ها به شکل برآمدگی‌هایی کوچک، یا زخم‌هایی صاف ظاهر می‌شوند و در مواردی خارش ایجاد می‌کنند، اما به ندرت باعث درد می‌شوند.

بیشتر بخوانید: درمان زگیل تناسلی در خانه

زگیل‌های صاف

زگیل‌های صاف به شکل بخش‌هایی تیره‌شده روی پوست، بدون برآمدگی ظاهر می‌شوند.

زگیل‌های پلانتار

این زگیل‌ها ممکن است سفت و دانه‌دانه باشند و بیشتر اوقات روی پاشنه یا کف پاها ظاهر می‌شوند و ممکن است باعث ایجاد ناراحتی شوند.

رابطه HPV و سرطان

بعضی از انواع ویروس‌های HPV ممکن است منجر به بروز برخی از انواع سرطان‌ها شوند. به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، HPV سبب بیش از 31,000 مورد سرطان در سال می‌شود.
سرطان سرویکس (گردنه رحم) از بین سرطان‌های مرتبط با اچ پی وی، بیشترین شیوع را دارد. علائم سرطان سرویکس ممکن است شامل موارد زیر باشد:
• خونریزی غیر منتظره واژنی
• ترشح واژنی عجیب
• مشکل و اختلال در دفع ادرار و مدفوع
• خستگی
• کاهش وزن
سایر سرطان‌هایی که ممکن است به دلیل HPV بروز پیدا کنند، عبارتند از:
• سرطان واژن
• سرطان آلت تناسلی مردانه و سرطان بیضه
• سرطان مقعد
• سرطان اوروفارنکس
انجام معاینات منظم برای بررسی اچ پی وی و عفونت‌های جنسی دیگر، می‌تواند تضمین کند که هر نتایج غیرطبیعی به سرعت مورد توجه قرار گیرد و بهبود پیدا کند.

بیشتر بخوانید: درمان تبخال تناسلی

دلایل ابتلا افراد به ویروس HPV

HPV یک ویروس است که معمولا از طریق تماس نزدیک و پوست به پوست منتقل می‌شود. بیشترین احتمال انتقال این ویروس در حین رابطه جنسی واژینال یا مقعدی وجود دارد. همچنین اگر روی پوست، زخم و خراش هر چند کوچک و سطحی وجود داشته باشد، این ویروس احتمال انتقال بیشتری دارد؛ در مواردی نیز ممکن است زخم‌ها در حین رابطه جنسی ایجاد شوند.
بر خلاف برخی ویروس‌های دیگر، اچ پی وی می‌تواند به مدت بسیار کوتاهی خارج از بدن زنده بماند. این موضوع به این معناست که امکان ابتلا به این ویروس از طریق لمس هر چیزی که با ویروس در تماس بوده است، وجود دارد. هر چند که بسیار نادر بوده، اما هر کسی که به HPV مبتلا باشد و باردار شود، احتمال اینکه ویروس را به کودک خود منتقل کند، نیز وجود دارد.
در مجموع، ویروس HPV می‌تواند یک زنگ خطر برای افرادی باشد که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و بدون استفاده از روش‌های مراقبتی، اقدام به رابطه جنسی می‌کنند. بنابراین پیشنهاد می‌شود که زوجین به صورت دوره‌ای برای معاینات پزشکی مراجعه کنند و از سلامت جنسی خود پیش از برقراری رابطه جنسی، مطمئن شوند.

چگونه می‌توان HPV را تشخیص داد؟

برای تشخیص HPV، چندین روش مختلف وجود دارد که پزشکان از آن‌ها استفاده می‌کنند. از جمله این روش‌ها معاینات فیزیکی و تست DNA هستند. معاینات فیزیکی زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند که نشانه‌هایی از زگیل پوستی وجود داشته باشد، در غیر این صورت پزشک معالج از روش دوم استفاده می‌کند.
تست DNA با استفاده از سلول‌های گرفته شده از گردن رحم می‌تواند انواع HPV که ممکن است منجر به سرطان شوند را شناسایی کند. پزشک امکان دارد این تست را هنگام انجام آزمایش پاپ اسمیر نیز انجام دهد.

بیشتر بخوانید: فرق تبخال تناسلی با زگیل تناسلی در چیست؟

نحوه درمان HPV

به طور معمول، HPV نیازی به درمان ندارد، چرا که در بسیاری از افراد، ویروس بدون هیچ درمانی از بدن خارج می‌شود. با این حال علائم آن در صورت وجود قابل درمان هستند و بهتر است در صورت تشخیص بیماری، سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنید.

چگونه از HPV جلوگیری کنیم؟

به طور قطعی راهی برای از بین بردن خطر ابتلا به HPV وجود ندارد؛ اما اقدامات خاصی مانند انجام رابطه جنسی به صورت ایمن می تواند به جلوگیری از بسیاری از بیماری های مقاربتی از جمله HPV کمک کند.
در حال حاضر واکسن هایی نیز برای محافظت در برابر گونه های خاصی از اچ پی وی، که باعث سرطان می‌شوند، در دسترس هستند.

متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ زیبایی زنان

در مطب دکتر سعیده اسدی، همواره تلاش می‌شود با تکیه بر دانش و مهارت بالا، بهترین روشهای درمانی، زیبایی و ترمیمی زنان به متقاضیان گرامی ارائه شود.

دیگر مقالات این دسته بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *