دکتر سیده سعیده اسدی

بیماری ‌های تاثیرگذار بر میل جنسی

این مقاله مورد تایید خانم دکتر اسدی می‌باشد

زمان مطالعه: 4 دقیقه

بیماری ‌های تاثیرگذار بر میل جنسی

کاهش میل جنسی یک مشکل رایج است که هر کسی ممکن است آن را در مقطعی از زندگی خود تجربه کند. بروز این مشکل در زنان اغلب با استرس یا رویدادهای مهم زندگی از جمله بارداری، زایمان یا شیردهی مرتبط است. با‌این‌حال اگر میل جنسی خود را برای مدت طولانی از دست بدهید می‌تواند به دلیل یک مشکل روانی یا فیزیکی در شما باشد.

عواملی مانند بیماری جسمی، سطح هورمون‌ها، داروها، سبک زندگی و مشکلات رابطه می‌توانند برخی از دلایل اثر‌گذار بر میل جنسی باشند. در این مقاله قصد داریم دلایل شایع و بیماری ‌های تاثیرگذار بر میل جنسی را مورد بررسی قرار دهیم. بنابراین، اگر در مورد کاهش میل جنسی خود نگران هستید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

بیماری ‌های تاثیرگذار بر میل جنسی کدام هستند؟

برخی از شرایط پزشکی مزمن از جمله بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت و چاقی می‌توانند بر میل جنسی افراد تاثیر گذار باشند. از‌طرف‌دیگر برخی داروها که برای بیماری‌هایی از قبیل فشار خون بالا یا افسردگی مصرف می‌کنید می‌تواند میل جنسی را در شما کاهش دهد. بنابراین، اگر فکر می‌کنید برخی داروها مسئول کاهش میل جنسی شما هستند، بهتر است در مورد آن‌ با پزشک خود صحبت کنید.

فشار خون بالا و افسردگی جزو بیماری ‌های تاثیرگذار بر میل جنسی به شمار می روند

دلایل فیزیکی تاثیرگذار بر میل جنسی

دلایل فیزیکی زیادی وجود دارند که می‌توانند بر میل جنسی تاثیر‌گذار باشند که در ادامه به توضیح برخی از آن‌ها می‌پردازیم.

احساس خستگی

احساس خستگی یکی از دلایل فیزیکی تاثیرگذار بر میل جنسی است. یک زندگی پرمشغله می‌تواند باعث خستگی افراد شود و اجازه فکر کردن به مسائل جنسی را به آن‌ها ندهد. بنابراین، نیازهای شغلی می‌تواند آن‌قدر افراد را درگیر کند که زمان کافی برای صمیمیت و رابطه جنسی نداشته باشند.

مصرف مواد مخدر و الکل

نوشیدن مقادیر زیاد الکل می‌تواند میل جنسی شما را کاهش دهد، بنابراین، بهتر است از سوء مصرف پرهیز کنید. از‌طرف‌دیگر مصرف مواد مخدر نیز با کاهش میل جنسی مرتبط است.

افزایش سن

بسیاری از افراد با افزایش سن، علاقه خود را به رابطه جنسی از دست می‌دهند. این اتفاق معمولا در نتیجه کاهش سطح هورمون‌های جنسی، عوارض جانبی داروها یا مشکلات سلامتی مرتبط با افزایش سن رخ می‌دهد. در مردان کاهش سطح تستوسترون می‌تواند باعث خستگی، افسردگی و کاهش میل جنسی شود. از‌طرف‌دیگر با نزدیک شدن زنان به سن یائسگی، سطح هورمون زنانه در آن‌ها کاهش می‌یابد که می‌تواند بر میل جنسی تاثیر‌گذار باشد.

پیشگیری از بارداری

یکی دیگر از عواملی که می‌تواند سبب کاهش میل جنسی در زنان شود، مصرف داروهای هورمونی برای پیشگیری از بارداری است. با‌این‌حال، عوارض جانبی این داروها به خوبی تحمل می‌شود و معمولا طی چند ماه بهبود می‌یابد.

تغییرات هورمونی از دلایل تاثیرگذار بر میل جنسی

بدن شما برای تنظیم تمام عملکردهای خود از چرخه خواب تا سلامت جنسی، هورمون تولید می‌کند. زمانی‌که ترشح هورمون‌های شما کاهش یابد، عملکرد جنسی و سلامت شما نیز از بین می‌رود. بنابراین، یکی از اولین نشانه‌های عدم تعادل هورمونی، کاهش میل جنسی است.

سطح استروژن در دوران یائسگی کاهش می‌یابد و می‌تواند به شدت بر میل جنسی تاثیر‌گذار باشد. از‌طرف‌دیگر می‌تواند باعث خشکی واژن شود و رابطه جنسی را دردناک کند. اگرچه داروهای ضد بارداری هورمونی رایج نیستند. اما، برخی از آن‌ها می‌توانند باعث کاهش میل جنسی در زنان شوند.

یکی از دلایل فیزیکی تاثیرگذار بر میل جنسی افزایش سن است.

بیشتر بخوانید: یائسگی زودرس چیست؟

دلایل روانی تاثیرگذار بر میل جنسی

بزرگترین علت روانی تاثیر‌گذار بر  میل جنسی افسردگی است. از‌طرف‌دیگر یک سبک زندگی پر استرس می‌تواند سبب کاهش میل جنسی در افراد شود. همچنین افرادی که از عزت نفس کافی برخوردار نیستند هم می‌توانند کمبود میل جنسی را تجربه کنند. در ادامه به توضیح برخی از عوامل روانی می‌پردازیم که می‌توانند بر میل جنسی اثر‌گذار باشند.

استرس، اضطراب و افسردگی

استرس و اضطراب طولانی مدت می‌تواند بر میزان شادی شما تاثیر‌گذار باشد و با مسائل روزمره شما از جمله رابطه جنسی تداخل ایجاد کند. بنابراین، اگر احساس می‌کنید که دائما خسته یا مضطرب هستید، شاید لازم باشد سبک زندگی خود را تغییر دهید. از‌طرف‌دیگر کاهش میل جنسی می‌تواند عوارض داروهای ضد افسردگی نیز باشد. در این مورد بسیار مهم است که از پزشک خود بخواهید داروی دیگری را به‌عنوان جایگزین به شما بدهد.

بیشتر بخوانید: تشخیص و درمان بیماری های جنسی

مشکلات ارتباطی بین زوجین

مشکلات روابط یکی از شایع‌ترین دلایل از دست دادن میل جنسی است. عدم رضایت زوجین از رابطه می‌تواند تاثیر منفی بر میل جنسی آنان داشته باشد. صمیمیت و سلامت جنسی نیاز به کار و تلاش دارد و فقدان ارتباط عاطفی می‌تواند منجر به کاهش میل جنسی در طرفین رابطه شود. در این شرایط شاید لازم باشد که از یک مشاور برای مشکلات خود کمک بگیرید.

نکته دیگری که باید در نظر گرفت این است که آیا یک مسئله عملکردی رابطه جنسی را دشوار می‌کند. به‌عنوان‌مثال، بسیاری از مردان مشکلات انزال یا اختلال نعوظ را تجربه می‌کنند. برخی زنان نیز ممکن است به دلایلی مانند  ابتلا به  واژینیسموس، رابطه جنسی را دردناک بدانند. در‌صورتی‌که دلیل کاهش میل جنسی این مشکلات باشد می‌توانید برای درمان آن از یک پزشک متخصص کمک بگیرید.

مشکلات ارتباطی بین زوجین از دلایل روانی تاثیرگذار بر میل جنسی است.

بیشتر بخوانید: اقدامات قبل از رابطه جنسی

بیماری جنسیتی مردان

برخی از شرایط پزشکی و بیماری‌های جنسی مردان می‌تواند باعث کاهش میل جنسی در آنان شود. این بیماری‌ها عبارتند از:

  • تغییرات هورمونی: با افزایش سن، سطح تستوسترون مرد به آرامی کاهش می‌یابد که با کاهش میل جنسی مرتبط است.
  • ناتوانی جنسی: افزایش وزن، دیابت، فشار خون بالا، اختلالات غدد درون‌ریز و کلسترول بالا می‌تواند بر توانایی حفظ نعوظ یا کاهش میل جنسی مردان تاثیر بگذارد.
  • انزال زودرس: عدم کنترل مرد بر انزال باعث می‌شود که زودتر از زمانی که زوجین می‌خواهند، انزال اتفاق بیفتد.
  • تاخیر در انزال: ناتوانی مرد در رسیدن به ارگاسم است.
  • پورنوگرافی: پورنوگرافی می‌تواند نحوه نگرش مردان به جنسیت را تغییر دهد و میل جنسی کاذب را در آنان به‌وجود آورد. این مشکل می‌تواند منجر به انتظارات غیر واقعی مردان از رابطه جنسی و اعتیاد جنسی در آنان شود.

برگرفته از:

https://www.betterhealth.vic.gov.au/health/healthyliving/libido

https://www.mayoclinichealthsystem.org/hometown-health/speaking-of-health/lets-talk-low-libido

متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ زیبایی زنان

در مطب دکتر سعیده اسدی، همواره تلاش می‌شود با تکیه بر دانش و مهارت بالا، بهترین روشهای درمانی، زیبایی و ترمیمی زنان به متقاضیان گرامی ارائه شود.

دیگر مقالات این دسته بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *