دکتر سیده سعیده اسدی

کاهش سریع و تسکین درد پریود

این مقاله مورد تایید خانم دکتر اسدی می‌باشد

زمان مطالعه: 4 دقیقه

کاهش سریع و تسکین درد پریود

در این مطلب درباره چند روش خانگی برای کاهش سریع  و تسکین درد پریود صحبت میکنیم. اگر در طول قاعدگی خود گرفتگی عضلات را تجربه می‌کنید، مطمئنا تنها نیستید. طبق گفته کالج آمریکایی متخصصین زنان و زایمان (ACOG) بیش از نیمی از افرادی که پریود می‌شوند، هر ماه یک تا دو روز به دلیل قاعدگی گرفتگی عضلات را تجربه می‌کنند. در این شرایط، تسکین درد پریودی اهمیت زیادی دارد.
خوشبختانه، ناراحتی ناشی از گرفتگی قاعدگی اغلب با چندین راه‌حل ساده خانگی برطرف می‌شود.

دردهای قاعدگی چیست؟

دردهای قاعدگی یا دیسمنوره، دردهایی در قسمت پایین شکم یا کمر هستند که اندکی قبل یا در طول قاعدگی ایجاد می‌شوند. دردهای قاعدگی ممکن است همراه با سردرد، حالت تهوع، استفراغ و اسهال رخ دهند.

چه چیزی باعث دردهای قاعدگی می‌شود؟

اکثر افرادی که پریود می‌شوند، دیسمنوره اولیه را تجربه می‌کنند. این درد پریود ناشی از انقباض معمول ماهیچه‌های رحم است که در طول قاعدگی برای ریختن پوشش داخلی رحم یا آندومتر ایجاد می‌شود.

انقباضات رحمی با ریزش یک ماده شیمیایی طبیعی به نام پروستاگلاندین کمتر می‌شود. این در حالی است که سطح بالای پروستاگلاندین‌ می‌تواند باعث گرفتگی بیشتر عضلات رحم ‌شود. در واقع سطح پروستاگلاندین در شروع قاعدگی در بالاترین حد خود قرار دارد و در طول پریودی کاهش می‌یابد.

دیسمنوره ثانویه مربوط به زمانی است که دردهای قاعدگی به دلیل دیگر شرایط پزشکی اتفاق بیفتند، مانند:

  • آندومتریوز (زمانی که آندومتر در جایی خارج از رحم رشد می‌کند)
  • آدنومیوز (زمانی که آندومتر در دیواره‌های عضلانی رحم رشد می‌کند)
  • فیبروم رحم

درد دیسمنوره اولیه ممکن است با بالا رفتن سن یا پس از زایمان کاهش یابد. با این حال، دیسمنوره ثانویه ممکن است در طول زمان بدتر شود.

بیشتر بخوانید: درمان اختلالات قاعدگی

تسکین درد پریودی با ساده‌ترین روش‌ها

چندین روش و توصیه برای تسکین درد پریودی و بهبود گرفتگی‌های ناشی از آن وجود دارد:

1.استفاده از پد گرم‌کننده (کیسه آب گرم)

برای تسکین درد پریودی، یک پد گرم‌کننده یا بطری آب گرم (کیسه آب گرم) را روی ناحیه‌ای که گرفتگی دارد، قرار دهید. همچنین می‌توانید با آب گرم استحمام کنید تا درد ناشی از گرفتگی پریودی را کاهش دهید.

2. تغذیه

برخی غذاها و مکمل‌ها می‌توانند التهاب و انقباضات عضلانی را کاهش دهند و باعث بهبود درد پریودی شوند.

  • سبزیجات سبز برگ مانند اسفناج و کلم‌پیچ
  • ماهی‌های چرب مانند سالمون و تن
  • مغزها مانند بادام، گردو و بادام هندی
  • دمنوش‌های گیاهی مانند زنجبیل یا بابونه
  • دانه کتان
  • شکلات تلخ

بیشتر بخوانید: سندروم پیش از قاعدگی یا (پی ام اس) pms چیست؟

3.مکمل‌های ضد التهابی که می‌توانند به درمان گرفتگی‌های پریود کمک کنند، عبارتند از:

  • ویتامین E
  • امگا 3
  • زردچوبه

از منیزیم در رژیم غذایی خود استفاده کنید: منیزیم در کره بادام زمینی، اسفناج، بادام، ماست و… وجود دارد. این ماده می‌تواند باعث تسکین درد پریودی شود، چرا که گرفتگی عضلات را کمتر می‌کند.

با توجه به مطالعات انجام شده زنانی که رژیم غذایی مدیترانه‌ای (این رژیم سرشار از میوه‌ها، سبزیجات و چربی‌های سالم است) دارند، موارد کمتری از درد قاعدگی را تجربه می‌کنند. همچنین رژیم گیاهخواری کم چرب نیز ممکن است گرفتگی عضلات را کاهش دهد.

برنامه‌های غذایی گیاهی نه تنها برای گرفتگی عضلات شما مفید هستند، بلکه سلامت قلب شما را نیز افزایش می‌دهند.

در رژیم گیاهی، رژیم مدیترانه‌ای یا هر رژیم سالمی، امکان جایگزین کردن چربی‌های اشباع شده، چربی‌های چندگانه غیر اشباع با چربی‌های سالم مانند زیتون، ذرت و… وجود دارد.

بیشتر بخوانید: علت لکه بینی بین دو پریود یا قاعدگی چیست؟

تسکین درد پریودی با دمنوش

دارچین و زنجبیل می‌توانند باعث تسکین درد پریودی شوند. بابونه نیز با توجه به تسکین گرفتگی عضلات، برای کاهش درد پریودی پیشنهاد می‌شود. نعناع و بابونه از جمله دمنوش‌هایی با پیشینه قدرتمند هستند، زیرا همواره توسط زنان فرهنگ‌های مختلف برای بهبود درد پریودی استفاده می‌شوند. رازیانه نیز از دیگر دمنوش‌های بی‌نظیر برای درمان درد پریودی است.

4.ماساژ با روغن‎های ضروری برای تسکین درد

ماساژ از کاربردی‌ترین روش‌های تسکین درد پریودی به‌حساب می‌آید. این ماساژ بهتر است با روغن‌های مریم گلی، مرزنجوش و اسطوخودوس انجام شود. البته لازم است که در هنگام خرید این روغن‌ها، آن‌ها را از نظر خالص بودن بررسی کنید. این نوع روغن‌ها باید بر روی ناحیه تحتانی شکم استفاده شوند. ماساژ این قسمت می‌تواند بعد از گذشت 12 ساعت تاثیر خود را نشان دهد.

5.ورزش

هر دو ورزش هوازی و تمرینات ایزومتریک هدفمند در پیشگیری و تسکین درد پریودی موثر هستند. ورزش می‌تواند جریان خون لگن را افزایش دهد، به انتقال مواد زائد و پروستاگلاندین‌ها از رحم، کاهش استرس و افزایش سطح اندورفین کمک کند. همانطور که می‌دانید استرس یک از عوامل موثر در انقباضات عضلانی است، از این رو با کاهش استرس می‌توان درد قاعدگی را نیز تسکین داد. تمام این مکانیسم‌ها می‌توانند به کاهش شدت درد قاعدگی کمک کنند.

بیشتر بخوانید: علت درد لگن در زنان چیست؟

بهبود درد پریودی با داروها

اگر درد پریودی شدید دارید، پزشک ممکن است برای تسکین آن موارد زیر را توصیه کند:

  • داروهای ضد التهابی مانند ناپروکسن، فلوربیپروفن یا مفنامیک اسید
  • دستگاه TNS: دستگاه کوچکی که از تکانه‌های الکتریکی خفیف برای کاهش درد پریودی استفاده می‌کند.
  • قرص پیشگیری از بارداری: این قرص‌ها غشای رحم را نازک می‌کنند، در نتیجه قاعدگی را سبک‌تر کرده و درد را کاهش می‌دهند.

بیشتر بخوانید: ورزش کگل چیست؛

کلام آخر

برای تسکین درد پریودی روش‌های مختلفی وجود دارد. ماساژ با روغن‌های معطر اصل مانند مرزنجوش، مریم گلی و اسطوخودوس یکی از درمان‌های درد پریودی است. دمنوش‌هایی مانند رازیانه، بابونه، زنجبیل و نعناع نیز می‌توانند گرفتگی عضلات را برطرف کنند. ورزش، رعایت تغذیه، کیسه آب گرم و… از دیگر روش‌های بهبود درد پریودی هستند.

متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ زیبایی زنان

در مطب دکتر سعیده اسدی، همواره تلاش می‌شود با تکیه بر دانش و مهارت بالا، بهترین روشهای درمانی، زیبایی و ترمیمی زنان به متقاضیان گرامی ارائه شود.

دیگر مقالات این دسته بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *